Άντρες Vs Γυναίκες



Πόσα έχουν γραφτεί για τη διαφορά των αντρών και των γυναικών; Ποιό φύλο είναι το πιο έξυπνο; Ποιό το πιο δυναμικό; Το πιο υπεύθυνο; Οι άντρες είναι αναίσθητοι; Οι γυναίκες υπερβολικές;

Με αφορμή ένα video που πέτυχα πριν λίγο και έχοντας καταλήξει σε ένα συμπέρασμα τελευταία, νομίζω ότι υπάρχει μία άκρη στη διαφορά των δύο φύλων.



Εκτός λοιπόν, από τις φυσικές διαφορές, η μεγαλύτερη διαφορά των αντρών και των γυναικών, είναι η συναισθηματική νοημοσύνη τους. Αν κάτσουμε να το σκεφτούμε λίγο, θα παρατηρήσουμε ότι όντως οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη από τους άντρες. Αυτό καθιστά τις γυναίκες - ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΑΝΤΑ - περισσότερο συναισθηματικές, τρυφερές, κατανοητικές αλλά και ευαίσθητες, ευέξαπτες ίσως και υπερβολικές. Αντίθετα και κατά μέσο όρο, οι άντρες δεν εκδηλώνονται με την ίδια ευκολία, δεν ακολουθούν τους ίδιους κοινωνικούς τύπους, είναι πιο συγκρατημένοι και ψύχραιμοι όμως συνήθως γίνονται κυνικοί και απρόσιτοι.

Αν κοιτάξουμε πίσω από αυτές τις συμπεριφορές, θα διαπιστώσουμε ότι είναι η ίδια η φύση που έχει δημιουργήσει αυτές τις διαφορές. Οι γυναίκες χρειάζονται να είναι στοργικές για τη φροντίδα των παιδιών τους και συναισθηματικά ώριμες για την ανατροφή τους αλλά και για την διεκδίκηση με επιχειρήματα μέσα στην κοινωνία τους. Οι άντρες δε, χρειάζονται δυναμικότητα και ίσως μία δόση κυνισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων που μπορεί να πλήξουν την οικογένειά τους και σίγουρα αρκετή ψυχραιμία! Με λίγα λόγια, η φύση μας έχει δώσει ψυχολογικές βάσεις ώστε να αλληλοσυμπληρωνόμαστε τα δύο φύλα και όχι για να χρησιμοποιούμε τις διαφορές μας ως κατηγορίες το ένα προς το άλλο.

Βέβαια πάντα οι άντρες θα πιστεύουν ότι εμείς είμαστε υπερβολικά συναισθηματικές και εμείς ότι εκείνοι υπερβολικά αδιάφοροι!!!

Image: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Post a Comment

Any comments?