Gravity 2: Floating

Μόλις είδα το Gravity.

Από τότε που είδα το trailer πριν μήνες, ξετρελάθηκα με την σύλληψη του σεναρίου. Ήταν κάτι που το 'χα σκεφτεί από την πρώτη ταινία με αστροναύτες που είχα δει: Τι γίνεται αν μείνεις μόνος στο διάστημα;
[Στο τέλος μπορείτε να βρείτε το video των αντιθέσεων, Aningaaq]


Οπότε σήμερα πήγα με λαχτάρα, κάθισα αναπαυτικά και... Η ταινία είχε απ'όλα. Αγωνία, κλάμα και γέλιο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη (δε με λες και παιδί των φεστιβάλ), με την απλοϊκή μου ματιά και κυρίως το προσωπικό μου γούστο, περίμενα κάτι πολύ πιο ατμοσφαιρικό. Ο Cuaron είχε όλα τα υλικά να χτίσει μια ατμοσφαιρική πανδαισία με νότες κινδύνου εκεί πάνω, αλλά προτίμησε μια πιο κυνική προσέγγιση ως προς τη σκηνοθεσία.


ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ! Δεν είστε εδώ γι'αυτές. Από εδώ και στο εξής, αν δε θέλετε να σας spoilάρω, απομακρυνθείτε από το post. 

Όσοι έχετε δει την ταινία, δεν μπορεί, θα σκεφτήκατε τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στην ηρωίδα αν για παράδειγμα κρατούσε 3 ώρες η ταινία, αν γυριζόταν sequel ή μια spin off παρωδία.




Ακολουθούν οι δικές μου προτάσεις παιδέματος της Bullock:

  • Η Ράιαν μπλέκεται όντως στα φύκια, αλλά τη σώζει από αυτά ένα δελφίνι.
  • Αφού βγει στη στεριά, την τσιμπάει ένας σκορπιός και λιποθυμάει, αλλά επειδή έχει πάθει ανοσία στο θάνατο, ξυπνάει μετά από μισή ώρα.
  • Ύστερα, οδεύει προς τη ζούγκλα όπου η παρουσία της γίνεται αντιληπτή από την ντόπια φυλή. Η Ράιαν σαν κλασική αμερικανίδα που αντιδρά λες και δεν έχει δει καμία αμερικάνικη ταινία, τρέχει προς τους ιθαγενείς ελπίζοντας στη βοήθειά τους. Αλλά αυτοί την πιάνουν και την αιχμαλωτίζουν γιατί οι αμερικάνοι σεναριογράφοι ΠΑΝΤΑ θα θεωρούν ότι οι μη αμερικάνοι θέλουν το κακό τους. Αυτοί και οι κομμουνιστές.
    Σάντρα μας έπρηξες κοκόνα μου!
  • Στο μεταξύ, η αποστολή διάσωσης, μέσω ελικοπτέρου, εντοπίζει το σημείο όπου προσθαλασσώθηκε το κορίτσι, αλλά ουχί το κορίτσι. Έτσι, προσγειώνονται και 4 παληκάρια ξεκινούν να βρουν τη μορφονιά.
  • Πάνε, πάνε, πάνε, πάνε τα παληκάρια, βρίσκουν το χωριό των ιθαγενών, σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους με τα αεροβόλα τους και σώζουν τη Ράιαν λίγο πριν γίνει ψητό κατσαρόλας. 
  • Αφού γυρνάνε ούυυυλοι παρέα στο ελικόπτερο και απογειώνονται για το κοντινότερο αεροδρόμιο, σκάει πάνω τους θραύσμα από τα γνωστά, πεθαίνουν όλοι ακαριαία αφού το ελικόπτερο παίρνει φωτιά, στον αέρα παρακαλώ, εκτός από τη Ράιαν που γλυτώνει καλύπτοντας το πρόσωπό της με τα χέρια της.
  • Πέφτει το ελικόπτερο, σώζεται το κορίτσι, ευτυχώς έπεσε σε ένα χωράφι, κοντά σε δρόμο. Βγαίνει στο δρόμο το κορίτσι, κάνει auto-stop αλλά ο οδηγός της βγαίνει μπήχτης. Ευτυχώς που είχε παρακολουθήσει μαθήματα αυτοάμυνας και καταφέρνει, φίλοι, να τον βγάλει από το αμάξι εν κινήσει και να περάσει στη θέση του οδηγού.
  • Επειδή είναι και πολύ επιστήμων η Ράιαν, καταφέρνει με το ένστικτο να οδηγηθεί στο περιβόητο αεροδρόμιο, όπου με τα πολλά επικοινωνεί με το "Χιούστον" και καταφέρνει να βρει μια θέση να γυρίσει πίσω στο Ιλινόις.
    Στα μάτια σου καθρεφτίζεται ο κόσμος όλος.
  • Έλα όμως που στα 5 λεπτά στον αέρα, το αεροπλάνο καταλαμβάνεται από αεροπειρατές. Εντάξει κάπου  εδώ η Ράιαν τα 'χει δει όλα. Ε με το δίκιο της, 9 ταινίες σε 24 ώρες (χώρια αυτές που περιείχε το ίδιο το Gravity alone), οπότε σου λέει "what the heck, ας πέσω απ'το αεροπλάνο". Έτσι λοιπόν, φοράει το σωσίβιο και μπλουμ κάτω. Εντάξει, πέφτει στη Μεσόγειο.
  • Εκεί που η Ράιαν βρίσκεται αφυδατωμένη και λιπόθυμη να επιπλέει στα νερά της Μεσογείου, την μαζεύει η ψαρότρατα του καπετάν Γιώργη. Η Ράιαν ξυπνάει σε γραφικό χωριό της Μήλου.
    Επειδή της άρεσαν οι ντοματοκεφτέδες, αποφάσισε να μείνει εκεί.

Το κούρασα; Δείτε και αυτό:


Υ.Γ.: Αν η Bullock άντεξε ΤΟΣΑ, τι σας κόστιζε να άντεχε κι ο Clooney; Η απορία που είχε ο κοριτσόκοσμος της αιθούσης.




Ο τέλειος άνδρας, ο άνδρας ο σωστός αφήνει το σχοινί για να σωθεί ένας απ'τους δυο. Εσύ Σάντρα!
Για το τέλος, δείτε το video που σκηνοθέτησε ο γιος του Cuaron, όπου δείχνει την συγκινητική επικοινωνία της Ryan Stone με τη γη, από την άλλη σκοπιά:
http://www.hollywoodreporter.com/news/gravity-spinoff-watch-side-sandra-657919

Post a Comment

Any comments?